Wat is de vitaliteitsscan?

Het programma Vitaal Bedrijf is een initiatief van VNO-NCW en MKB-Nederland. Met Vitaal Bedrijf willen we ondernemers stap voor stap op weg helpen naar een vitale toekomst. Met als resultaat meer inzet, meer plezier, meer productiviteit en meer rendement. Ieder bedrijf met een eigen passend programma, maar als onderdeel van een beweging. Zo dagen we elkaar uit om het vitaalste land te worden.

Dat doen we door alle ondernemers van Nederland onze hulp aan te bieden, concreet en direct toepasbaar. Hiervoor is speciaal de gratis Vitaliteitsscan ontwikkeld.

De Vitaliteitsscan Voor Medewerkers

De scan is een vragenlijst voor medewerkers die na invullen de individuele medewerker een terugkoppeling geeft. De thema’s zijn: Hoe ziet je (eigen) vitaliteit eruit, hoe ziet je leefstijl eruit, hoe gaat het met je en hoe gaat het op je werk. De uitkomsten laten zien waar er ruimte voor verbetering zit. De uitkomst moet door de medewerker worden gedownload. De individuele uitslag wordt niet opgeslagen!

De Vitaliteitsscan Voor Werkgevers

De werkgever krijgt een eigen dashboard zodra meer dan 10 medewerkers de scan hebben gedaan. Dit minimum is noodzakelijk i.v.m. de privacy. De werkgever kan in het dashboard geen individuele resultaten terugvinden. De scan geeft richting aan waar behoefte aan is bij de medewerkers om tot een vitalere organisatie te komen. Daarnaast worden de resultaten vergeleken met andere bedrijven. Hierdoor krijgt u ook inzicht in hoe uw bedrijf het doet ten opzichte van de markt. Samen met een adviseur van KoBaDix wordt u verder geholpen. Zo helpen wij u met het interpreteren van de data om tot een zo goed mogelijke invulling van het programma te komen.

Waarom Is De Vitaliteitsscan Gratis? 

Vitaal Bedrijf wordt uitgevoerd onder de vlag van de stichting Nederland Onderneemt Maatschappelijk!, en wordt mede mogelijk gemaakt (en betaalt) door de ministeries van VWS en SZW. Met Vitaal Bedrijf dragen VNO-NCW en MKB-Nederland en hun regionale verenigingen bij aan het door hen ondertekende Nationaal Preventieakkoord.

De Vitaliteitsscan & Privacy

Doordat er geen individueel herleidbare resultaten worden opgeslagen is het niet mogelijk om de uitkomsten te linken aan individuele medewerkers. Omdat deze persoonlijke data niet wordt opgeslagen moet de medewerker haar of zijn rapport zelf downloaden.

Download het gratis stappenplan en maak uw bedrijf vitaal!