Duurzame Inzetbaarheid volgens KoBaDix

Haal het beste uit uw werknemers en uw organisatie

Wat is Duurzame Inzetbaarheid?

Duurzaam inzetbare werknemers doen hun werk met energie (vitaliteit), kunnen het werk fysiek en mentaal aan (werkvermogen) en zijn in staat om hun werk nu én in de toekomst te behouden (employability).

Iedere organisatie zal (meer) met duurzame inzetbaarheid bezig moeten zijn, maar weet u ook wat Duurzame Inzetbare medewerkers u op leveren? Zowel nu als in de toekomst? De doelstelling van KoBaDix, is om Duurzame Inzetbaarheid te meten en te vertalen in concrete acties.

Door de combinatie van tooling van TNO, de NEA Arbeidsmonitor en onze eigen uniek ontwikkelde software maken wij inzichtelijk wat u aan arbeidsproductiviteit verliest en waar de verbetermogelijkheden liggen.

Via een opmaat gemaakt stappenplan wordt daarna duidelijk wat uw investering in Duurzaam Inzetbare Medewerkers betekent in Baten. Direct maar ook in de toekomst.

De voordelen van Duurzame Inzetbaarheid

Duurzaam inzetbare medewerkers zijn vitaler, vallen minder uit, zorgen voor een prettigere werkomgeving en zullen langer in staat zijn om de gevraagde arbeid te verrichten. Dit heeft een positief effect op uw arbeidsproductiviteit, zorgt voor lagere kosten en verbetert uw bedrijfsresultaat.

 

Definities van belangrijke onderwerpen

Wat betekent vitaliteit?

Energiek, veerkrachtig, fit en onvermoeibaar door kunnen werken met groot doorzettingsvermogen (Schaufeli en Bakker, 2007).

Wat betekent inzetbaarheid/werkvermogen?

De mate waarin een medewerker zowel lichamelijk als geestelijk in staat is om zijn huidige werk uit te voeren (Ilmarinen et. al. 2005).

Wat is employability?

Vermogen om nu en in de toekomst verschillende werkzaamheden en functies adequaat te blijven vervullen zowel in eigen bedrijf als in een ander bedrijf of sector (De Vries et al, Van Vuuren 2011).